Visumvrij reizen voor Turken naar EU is stapje dichterbij

Het zonder visum kunnen reizen door het Schengengebied is voor de Turken een stapje dichterbij gekomen. Over het plan van aanpak van Turkije om aan de voorwaarden te voldoen voor visumliberalisering is de Europese Commissie tevreden.

De volgende stap is het verder uitwerken van details van de technische regulering van de voorwaarden. Zo meldt de Turkse regering.

Het is al heel lang de wens van Turkije om visumvrij te kunnen reizen naar de Europese Unie (EU). In 2016 is in het vluchtelingenakkoord tussen de EU en Turkije afgesproken dat de Turkse bevolking makkelijker toegang zou krijgen tot de Schengenzone. Echter doordat president Recep Erdogan in 2016 de terreurwetten in Turkije had aangescherpt was het visumvrij reizen weer uit zicht omdat Turkije niet meer voldeed aan de eisen van de EU.

Categorie├źn: AlgemeenTurkije