Egyptisch-Italiaanse archeologen vinden tientallen mummies

tientallen mummies in egypte gevonden

Egypte staat bekend om zijn oudheden, piramides, mummies en natuurlijk het mooie weer en prachtige duiklocaties. Dat in het land nog veel onontdekte grafkelders zijn blijkt wel weer uit het bericht deze keer over tientallen mummies die gevonden zijn. In het zuiden van Egypte zijn archeologen al een tijd aan het werk.

De Egyptisch-Italiaanse archeologen hebben in het Aga Khan Mausoleum-gebied, op Aswan West Bank, een uit rots gehouwen graf van een persoon genaamd Tjt, gevonden. Deze dateert uit de late faraonische periode tot de Grieks-Romeinse periode.

Het graf

In het graf zijn delen van een geschilderde houten kist gevonden. Een complete gevonden tekst bevat de naam van de eigenaar en een aanroeping naar de goden van de Eerste Cataract Khnum, Satet en Anuket, evenals Hapy, de Nijlgod.

Het graf bestaat uit een trap die gedeeltelijk geflankeerd wordt door gebeeldhouwde blokken die naar de grafkamers leiden. De ingang werd afgesloten door een stenen muur op de oorspronkelijke plaats die boven de trap was gebouwd.

tientallen mummies in egypte gevonden
(Foto: Egyptisch ministerie van Antiquiteiten)

Er zijn ook amforen en vazen gevonden, 4 mummies werden afgezet vergezeld van schepen die nog steeds voedsel bevatten. Evenals twee boven op elkaar gelegde mummies, waarschijnlijk van een moeder en haar kind.

Categorie├źn: AlgemeenEgypte