Informatie over een e-visum

Een e visum Turkije wordt afgegeven door de overheid van Turkije Het e visum Turkije geeft dan ook formele toestemming om in Turkije te verblijven. Het e visum Turkije is een officieel document en noodzakelijk als u voor vakantie of zaken naar Turkije gaat. Een voorbeeld van een Turkije visum staat op deze pagina. Eerder moest men het visum bij aankomst in Turkije op de luchthaven kopen.

Sinds 2014 kunt u geen Turkije visum voor 15 euro meer kopen en moet u het e visum Turkije vooraf aanschaffen. Het visum voor Turkije vraagt u hier snel en eenvoudig aan.

Hoelang is een Turkse visum geldig?

Het Turkije visum is 180 dagen geldig. Met het e-visum mag u onbeperkt Turkije in en uit. De maximale verblijfsduur is 90 dagen. Na afloop van de 180 dagen kunt u een nieuw e visum voor Turkije aanvragen.

Het e visum is een alternatief voor visa die afgegeven worden door Turkse consulaten en douanekantoren.

Vervoer naar Turkije

Komt u per boot in Turkije aan dan zijn er mogelijk andere regels voor u van toepassing. Wanneer u korter dan 72 uur in een Turkse plaats verblijft dan heeft u geen e visum voor Turkije nodig. Meer informatie over aankomst in havens Turkije en visa vindt u hier.

Wanneer u met de auto Turkije binnenkomt dient u ook te beschikken over het e visum Turkije. Dit geldt voor alle passagiers. Neem naast het visum ook het paspoort en Nederlandse kentekenbewijs van uw auto mee.

Houdt u rekening met de geldigheid van paspoort, ID-kaart en visum? Meer informatie hierover staat hier.

Wilt u een Turks visum aanvragen?

Vraag visum aan